Daniel Casanovas guanya la XVI edició del Premi Joves Fotògraf(e)s d'INSPAI

Premis

En Daniel ha guanyat el premi amb el reportatge NPARANPARE, projecte final del Grau en Audiovisual i Multimèdia.

Fotoreportatge de crítica social a la visió occidental de l'Àfrica subsahariana.

Pena, pobresa, guerra, ignorància, fam, salvatgisme, violència, trivialitat, analfabetisme. La visió occidental ha quedat atrapada en una imatge estereotipada i plena de prejudicis envers el continent africà, menystenint-lo i inferioritzant-lo en relació al nostre sistema de vida.

Nparanpare vol dir Bonic/Guapo en Sarahulle, l’idioma parlat en el petit poblat de Boulembou. Ancorat en la tradició rural al bell mig de la sabana senegalesa i situat a 30km de Gàmbia i a dues hores en cotxe de la ciutat més propera amb supermercat. El poblat viu en una feliç vida rutinària, no hi ha sorpreses ni moltes expectatives, però això no és vist amb tristesa o desolació, sinó com una tranquil·la ignorància que provoca el somriure quotidià.

Aquest reportatge pretén ser una crítica envers la visió occidental de l’Àfrica subsahariana, una veu d’alerta que mostri que aquest continent no és una massa homogènia, no tot són guerres, ni tot és fam, ni tot tristesa. Amb aquest treball vull intentar canviar aquesta idea preconcebuda i mostrar la realitat que jo he viscut en una Àfrica de la felicitat.

 

El premi INSPAI

INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, impulsor del Joves Fotògraf(e)s, programarà una exposició amb aquestes imatges, n'editarà un catàleg i en farà la presentació el pròxim 28 de juny a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona. Posteriorment, l'exposició s'integrarà dins el programa d'exposicions itinerants de la Diputació per oferir-la a tots aquells municipis gironins que la sol·licitin.

L'exposició també formarà part de certàmens i festivals fotogràfics; del Festival Off 2018, a Perpinyà; de l'Imaginària, a Castelló de la Plana; de la Biennal Olot-Fotografia, i del Festival Mirades, de Torroella de Montgrí, entre d'altres. Un cop acabat aquest recorregut, l'exposició ocuparà un lloc virtual al lloc web d'INSPAI.

 

Moltes felicitats Daniel!