Marc Artigau, nova incorporació en el Grau en Arts Escèniques

Professors

Aquest any incorporem un tercer director per a una de les posades en escena de l'Ambit de Creació II del Grau en Arts Escèniques, Marc Artigau i Queralt.

El muntatge estarà basat en una versió d'Els cecs de Maurice Maeterlinck signada pel mateix Artigau (Les cegues). 

 

Com a autor o director ha estrenat: Caixes (Sala Flyhard) - Premi Talúries de Teatre 2011 i accèssit al Premi Nacional Marqués de Bradomín 2011-, Arbres (Sala Beckett)Aquellos días azules (Círcol Maldà)Un mosquit petit (TNC), El Balneari, Ushuaia (Premi Ciutat de Sagunt 2008 i Accèssit al Premi Nacional Marqués de Bradomín 2008), A prop, Caïm i Abel (La perla, Biblioteca de Catalunya 2016) ... Amb Les sense ànima va guanyar el Premi Ciutat de Sagunt 2009 i el Premi Ramon Vinyes 2009.

Marc Artigau acumula una llarga trajectòria com a dramaturg: ha treballat amb Julio Manrique a L'ànec Salvatge; Oriol Broggi a Al nostre gust – Premi de la crítica a millor adaptació 2015-; L'orfe del clan dels Zhao – Premi de la crítica a millor adaptació 2014-; Àngel Llàcer i Manu Guix a El Petit Príncep - Premi Butaca a millor espectacle infantil 2014- ; Molt soroll per no res, Juan Carlos Martel a Moby Dick – Premi Butaca a millor espectacle infantil 2015-; i Josep Maria Miró, la Banda Municipal de Barcelona. Recentment ha estrenat una versió d'Èdip dirigida per Oriol Broggi al Teatre Romea (2018),

En poesia ha publicat Primers Auxilis (Premi Gabriel Ferrater per a joves poetes 2006), Vermella (Premi Martí Dot 2007) i Desterrats (Premi Ciutat de Puçol 2011).

Ha col·laborat a Catalunya ràdio, el diari Ara i actualment a El món a Rac1 el programa de Jordi Basté, on diàriament explica un petit conte de la seva pròpia autoria.

 

És un plaer tenir-te amb nosaltres Marc!

 

 

Caïm i Abel, una obra de Marc Artigau i Queralt