Nou conveni de col·laboració de l'ERAM amb la Transmedia Immersive University de França

Estudis

La Transmedia Inmersive University (TIU) és un conjunt d'activitats acadèmiques que engloben el col·lectiu PXN - Producteurs d'experiences numériques i que organitzen un festival anomenat I Love Transmedia.

Aquest curs comença la col·laboració entre la Transmedia Immersive University de França i l'Escola Universitària ERAM, que pretén posar en contacte alumnes del Grau en Comunicació Audiovisual i Multimèdia amb professionals francesos dedicats a la producció de continguts interactius i transmèdia. I, en última instància, promoure la producció de continguts entre Catalunya i França.

 

La 1a fase de col·laboració es portarà a terme aquest novembre:

 

FORMACIÓ-ASSESSORIA (NOVEMBRE 2017)

Invitació de 2 professionals a ERAM durant l'última setmana de novembre amb l'objectiu d’impartir tallers, assistir a un pitch dels Treballs Grupals Finals Transmèdia de 4t curs del GCAM, i realitzar tutories amb els diferents projectes. Divendres 24 i 25 de novembre ens acompanyaran Marc Lustigman i Pierre Cattan, que duran a terme les següents tasques: 

- Divendres 24 de novembre: masterclasses obertes a tota la comunitat educativa de l'ERAM. 

- Dissabte 25 de novembre: sessió de pitch i reunions amb projectes (reservat a estudiants del 4rt curs del GAM).

 

Perfils dels invitats:

Marc Lustigman

Productor de videojocs, animació i documentals i dirigeix ​​la productora Darjeeling Producctions amb seu a París. Ha liderat grans produccions i és una referència en el camp interactiu i transmèdia. Entre les seves obres destaquen Homo Machina, La Duce Vita o Californium, un joc de recerca i exploració subjectiu inspirat en la vida i obra de l'escriptor de ciència-ficció nord-americà Philip K. Dick.

Californium: http://californium.arte.tv/fr/

Enllaç productora: http://www.darjeelingprod.com/

 

Pierre Cattan

Pierre Cattan és productor, autor i periodista. Fundador i productor de l'estudi transmèdia Small Bang. Entre les seves produccions destaca Phallaina (2016), Morphosis (2015) i Anokua (en desenvolupament). Phallaina explora el format de la novel·la gràfica i explica la història d'Audrey, una dona jove que pateix de convulsions al·lucinatòries durant les quals veu balenes. Després de l'examen, un neuròleg li detecta una anomalia en el seu cervell anomenada 'Physeter', la qual li permet romandre molt de temps sota l'aigua. 

Phallaina: http://phallaina.nouvelles-ecritures.francetv.fr/

Enllaç productora: http://smallbang.fr/