"Rumescu" premi IdeaRàdio 2018 de la Cadena Ser

Premis

El projecte Rumescu.cat va neixer a l'ERAM l'any 2014 en format de pàgina web de notícies falses sobre la premsa rosa en català, i s'ha reformulat amb el pas d'aquests 4 anys.

Rumescu neix fa gairebé 4 anys, l’any 2014, com un projecte universitari. De la mà de 4 estudiants de Comunicació Audiovisual i Multimèdia de la Universitat de Girona, Rumescu comença a caminar amb forma de blog de notícies falses, en clau d’humor, sobre la premsa rosa en català. Però l’èxit del format, que traspassa les fronteres de la universitat, empeny els seus creadors a seguir-hi treballant més enllà de l’àmbit educatiu.

Des d’aleshores, i en diferents formats, Rumescu ha seguit actiu tot aquest temps. Ha col·laborat amb personatges populars, com Òscar Dalmau, Òscar Andreu o l’equip de La Segona Hora, de RAC1, amb vídeos que superen les 7000 visites. L’any 2016 Rumescu va col·laborar amb la pàgina web satírica Benegre.cat, creant cada setmana la portada d’una fictícia revista dominical. Actualment, Rumescu segueix en actiu a totes les xarxes socials, amb gairebé 1000 seguidors a Facebook, més de 200 a Twitter i més de 300 a Instagram. I amb tot aquest camí al darrere, Rumescu vol ampliar el seu camp d’actuació i ser, també, un programa de ràdio.

L’objectiu de Rumescu és fer riure a través de la paròdia i l’exageració de les pràctiques habituals en la premsa rosa. Els protagonistes de les seccions seran els personatges habituals de l’star system català: presentadors, actors, cantants, polítics o esportistes.

Es tracta d’un programa de ràdio coral, presentat per tres especialistes en premsa rosa catalana: en Gerard H. Serra, l’Aida P. Fita i en Roger Gil.

 

De "Rumescu" el jurat valora l’atreviment humorístic de l’equip, plantejant un programa d’humor per enriure-se’n de la premsa rosa, així com la professionalitat dels seus guions i de la seva posada en escena. És un projecte de Gerard Hugas Serra, Aida Pérez Fita, graduats en Comunicació Audiovisual i Multimèdia a l'ERAM i Roger Gil Barberà, Diplomat en Guió i Realització de programes d'humor per a Ràdio i Televisió a Blanquerna.

 

El premi consisteix en la gravació i emissió d'un programa pilot d'una hora de durada, que s'emetrà properament a la Cadena SER.

Moltes felicitats, us desitgem molts èxits!

 

Tota la informació dels premis a la web de Cadena Ser