El maquillatge en les arts escèniques i la fotografia

Inici - Fi Dia Hora H Preu Professorat COMPLET
17.03.2017 - 18.03.2017 Divendres i dissabte Div. de 16:30 a 20:30 / Diss de 09:30 a 13:30 8 60,00 Monica Salvarani

Formulari d'inscripció


Dades de l'alumne


Captcha


CONDICIONS ECONÒMIQUES

Per obtenir el dret a la reserva de la plaça caldrà abonar el pagament corresponent segons els terminis i condicions establerts en un termini màxim de 15 dies des de la data de recepció del e-mail de notificació de rebut.

Per a cursos d'import inferior a 300 euros caldrà abonar el import íntegre del curs, per a cursos d'import superior a 300 euros caldrà realitzar l'abonament del 50% de l'import en un termini màxim de 15 dies a comptar des de la data de preinscripció i el 50% restant abans de l'inici del curs.

Si el pagament no es realitza en el termini establert, la preinscripció quedarà anul·lada automàticament.

El centre es reserva el dret a anul·lar els cursos que no tinguin el nombre mínim de participants. En aquest cas se us reemborsarà el pagament de la preinscripció.

Descripció

Des de les primeres referències situades en la prehistòria, com son la Venus de Willendorf i la Venus de Laussel (25.000 anys i 20.000 anys, respectivament), fins al S.XXI, el maquillatge ha sofert una llarga evolució, tant en el significat, com en les tècniques i materials utilitzats.

Actualment, dins la fotografia de retrat y de les arts escèniques, el maquillatge ens permet ressaltar punts d'interès del rostre o bé minimitzar-ne els defectes, vinculats molts cops a la mateixa llum de l'escena (flaixos, focus amb temperatures de color canviants, llums dures o penombres, llum natural...). Cada mitjà requereix tècniques específiques perquè els volums, les textures, les formes, la llum, les ombres i els colors, siguin òptims en cada escenari i en cada sessió fotogràfica. La llum natural i l'artificial, la fotografia en color i en blanc i negre, el suport digital i l'analògic, la tragèdia, la comèdia i el drama... Cada entorn, ambient, escenari i context, requereixen un ús adequat del maquillatge, de manera que el director i l'actor, el fotògraf i el model, puguin assolir plegats els resultats desitjats.

Monica Salvarani, amb més de 25 anys d'experiència dins el món de la fotografia i de les arts escèniques, ens ajudarà a comprendre i a interpretar correctament aquestes diferències, en una sessió eminentment pràctica, però sense defugir de la necessària base teòrica. Amb les seves aportacions, esbrinarem i donarem resposta a diverses qüestions relacionades amb el maquillatge professional, sempre dins els àmbits d'interès per als alumnes.

 

 • Quins són els components més importants del maquillatge escènic i fotogràfic?

         Macrocosmos de tècniques, colors, il·luminacions, contrastos, formes, volums, textures, espais interiors i exteriors, situacions atmosfèriques i estacions de l'any, la suor, el fred; tot això relacionat amb el Microcosmos que representen el rostre i les diverses parts del cos humà. Les mirades, els petits moviments facials i del cos.

 • Com es comporta el maquillatge en contacte amb la pell i la llum? I quina és la importància dels filtres o gelatines? Els tons de color, la importància dels filtres de llum. La llum com a element vital per al maquillatge i l'etilisme.
 • Com reconèixer els defectes i com evidenciar els detalls positius d'una cara sense mutar-la?
 • Equilibri i proporció entre forma i color
 • Diferències en el maquillatge en la fotografia de color i en blanc i negre
 • Coproducció: com col·laborar amb els maquilladors dins la fase creativa, preproducció i durant la sessió fotogràfica
 • Aprendre les bases del maquillatge i els seus efectes fotogràfics i escènics.
 • Efectes i complicacions del color. La llum.
 • Pràctica fotogràfica a l'interior i a l'exterior per a comprendre què és possible, què és difícil i què és impossible de fer.
 • Diferències entre maquillatge de moda, publicitat, arts escèniques, etc.
 • Preproducció - brain storming - col·laboració entre el fotògraf i el seu equip.

 

Continguts

 • Aprendre les bases del maquillatge i els seus efectes fotogràfics i escènics.
 • Efectes i complicacions del color. La llum.
 • Pràctica fotogràfica a l’interior i a l’exterior per a comprendre què és possible, què és difícil i què és impossible de fer.
 • Diferències entre maquillatge de moda, publicitat, arts escèniques, etc.
 • Pre-producció - brain storming - col·laboració entre el fotògraf i el seu equip.

Cursos relacionats

Fotografia nocturna
+

MATRÍCULA OBERTA

Properament

Previ Següent