THE SELF-PORTRAIT EXPERIENCE

Descripció

El 1988, amb la intenció de superar problemes personals, Cristina Nuñez va començar a fer-se autoretrats en privat. Donant forma a les seves emocions i revelant la seva presència al món, permetent-li de donar-se una mirada sense compromisos, aquestes imatges es van convertir en una obra autobiogràfica, "Someone to Love", exposada i publicada a escala internacional, que ha obtingut el Celeste Prize 2012 i el Prix de la Critique Voies Off Arles 2013.

Des del 2005, Nuñez ensenya el seu mètode THE SELF-PORTRAIT EXPERIENCE® a tot el món, a les presons, universitats, centres de salut mental, instituts, museus i empreses, creant la professió de "facilitadora del procés creatiu a través de l'autoretrat fotogràfic" i permetent a les persones de transformar les seves emocions en obres d'art. Nuñez ha publicat nombrosos articles en la premsa acadèmica i llibres, que mostren la seva recerca. Actualment Nuñez està treballant al seu doctorat a l'Universitat de Derby, UK.

El selfie expressa generalment la nostra imatge pública. El produïm, generalment amb smartphones per penjar-lo de seguida a les xarxes socials, i controlem el nostre aspecte i expressió de manera que correspongui a la imatge que volem donar al món. En canvi, l'autoretrat és un acte creatiu, més lent, més privat, menys controlat i que permet un diàleg interior, i l'expressió natural de l'inconscient. 

A l'autoretrat som, al mateix temps, autor, subjecte i espectador, i la potent dinàmica entre els tres rols estimula l'inconscient a parlar amb el llenguatge de l'art. L'objectivació de les nostres emocions difícils en una imatge és un procés catàrtic i revelador. La metodologia de percepció del mètode ens permet de descobrir un potencial enorme i d'aprendre a mirar-nos de maneres diferents. 

 

Abans del taller, els participants haureu de:

- mirar el vídeo Someone to Love de Cristina Nuñez

- portar una sèrie d'autoretrats, o bé

- portar un selfie on et reconeixes i un altre on no et reconeixes

 

Durant el taller, després de la presentació de la seva metodologia, Cristina Nuñez us guiarà en el treball de percepció de les imatges produïdes, amb l'ús dels criteris artístics del mètode, introduirà el diàleg entre les imatges i us donarà instruccions per poder continuar el vostre projecte autobiogràfic.

 

Més informació de Cristina Nuñez