La Costa Brava i els Pirineus de Girona

La Costa Brava, compresa entre Blanes i Portbou, amb gairebé 220 quilòmetres de litoral, té un encant especial que procedeix de les seves llargues platges sorrenques i de les seves petites cales, de les seves blanques poblacions costaneres com ara Cadaqués, Begur o Tossa de Mar i, sobretot, de la seva excel·lent gastronomia que, combinada amb una àmplia oferta cultural, la converteix en una de les principals regions mundials de pelegrinatge gastronòmic. 

El Celler de Can Roca, situat al barri de Taialà de Girona, millor restaurant del món segons el Top 50 de la revista Restaurant.

En aquesta terra que desborda creativitat, Ferran Adrià hi ha forjat una trajectòria pròpia d’un geni, d’un artista d’avantguarda, que s’expressa mitjançant els fogons d’una cuina. I Salvador Dalí, mestre del surrealisme i geni universal, va trobar la inspiració en aquests paisatges que considerava mitològics, geologia pura. I és cert que són paisatges d’un surrealisme sorprenent, com per exemple la visió, al Parc Natural del Cap de Creus, de la serralada pirinenca submergint-se en la Mediterrània. 

A mesura que ens acostem als Pirineus, el paisatge evoluciona de la zona volcànica de la Garrotxa al paisatge d’alta muntanya de la Cerdanya, de l’essència històrica de pobles com Queralbs a les cinc estacions d’esquí del Pirineu de Girona. 

Per aire, per mar o per terra, les diferents activitats que ens ofereix la demarcació són d’una varietat i d’una qualitat exquisides. Des del senderisme a les activitats nàutiques, del golf al turisme de bellesa i salut, passant per la gastronomia i les rutes culturals. 

És aconsellable deixar-se seduir durant tot l’any i recórrer, amb els cinc sentits a punt, els camins que porten a descobrir plenament aquestes comarques.