Clàudia Cedó Castillo

Directora i dramaturga de teatre. Estudia psicologia i treballa com a psicòloga en centres penitenciaris, en una fundació per a persones amb autisme i en un centre de rehabilitació de persones amb una drogoaddicció. Durant anys, treballa com a professora de teatre amb joves i es va formar com a actriu i directora a l’Aula de Teatre Municipal de Banyoles, al CFT El Galliner i en companyies de teatre independent. Al 2006 crea el projecte Escenaris Especials, que fa teatre amb persones en risc d’exclusió social: Actors i actrius amb altres capacitats, malaltia mental, autisme, paràlisi cerebral o en procés de superació d’una addicció.


Ha escrit i dirigit espectacles com Vida a Mida, Júlia?, De petits tots matàvem formigues, Revolució, El Pou, Els últims 10 dies d’en Norman Foster o Et Planto, de la companyia El Vol del Pollastre. El 2015 guanya els Premi Butaca al Millor Text amb Tortugues: La desacceleració de les partícules, una producció de Sala FlyHard. El 2015 guanya el Torneig de Dramatúrgia Catalana amb el text DNI. El seu darrer espectacle, L’home sense veu, producció de Sala FlyHard i Festival Temporada Alta, ha estat nominat a Millor Text als Premis Butaca 2017.


Actualment és la dramaturga resident a la Sala Beckett de Barcelona i participa en el Cicle de Dramatúrgia d’Emergència al Teatre Lliure de Barcelona. Aquest 2018 estrenarà l’obra Cinema d’Escenaris Especials al Teatre Lliure de Barcelona i un nou espectacle en co-producció amb Sala Beckett i Festival Grec de Barcelona.