Elena Fraj Herranz

Doctora en Comunicació Audiovisual per la UAB amb la tesi: Políticas del Fake: la ficción mediática como modo de resistencia y emancipación (Cum Laude) desenvolupada com a membre del grup de doctorat al grup d’investigació Hermes dins la línia Tecnologia, coneixement i arquitectura de la intel·ligència. (UAB) dirigit per Josep Maria Català Domènech. Acreditada per l’ANECA en qualitat de Professora Ajudant Doctora (2016). Llicenciada en Belles Arts per la UB (2002).


Combina la docència i la investigació amb la producció artística i audiovisual entenent aquestes activitats de forma global  on la teoria i la pràctica no estan separades. El seu interès se centra en les visualitats entorn la guerrilla comunicativa, el feminisme i la memòria. Professora associada a temps parcial a la Facultat de Belles Arts (UB), Departament d’Arts Visuals i Disseny des del 2006. Professora associada en BAU Centre Universitari de Disseny (UViC) (2015-2016) 


Realitza habitualment tasques com a ajudant de realització i operadora de post producció de video per a l’estudi Sambenito. Docent de muntatge i postproducció de video (FCPro, AFX) al Centre d’Innovació i Formació Ocupacional de la Generalitat de Catalunya (2006-2012).


Com a creadora ha participat al Mass Moca. Massachusetts Institute Of Technology And Massachusetts Museum Of Contemporany Art (Yomango, The Interventionists: Art In The Social Sphere, 2004), al Festival Transmediale a Berlin (2008) o al Festival InMotion al Grec de Barcelona entre d’altres.  Ha rebut l’Ayuda a jóvenes creadores en artes plásticas y visuales, Zaragoza (2004); el Premio XVII Espais a la Creació i a la Critica d'Art (2005) Fundació Espais d'Art Contemporani. Girona. (2005); la Ayuda a la ampliación y perfeccionamiento de estudios artísticos, Diputación de Zaragoza (2008) i ha estat seleccionada per realitzar una estança d’investigació al Centre d’Estudis i Documentació del MACBA, Museu d’Art Contemporani de Barcelona en (2016).