Josep Maria Miró Coromina

Imparteix l'assignatura de Dramatúrgia Teatral conjuntament amb Pau Miró i Alfredo Sanzol.


Josep Maria Miró (Vic, 1977) Llicenciat en direcció i dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona i en periodisme per la UAB. Des de 2013 és membre del Comitè de lectura del Teatre Nacional de Catalunya (TNC). És autor, entre d’altres obres, d’Estripar la terra, Fum, Nerium Park, El principi d’Arquimedes, Gang Bang o La dona que perdia tots els avions i les dramatúrgies Esperança Dinamita, Los libres cautiverios de Ricardo y Leonisa o Com si entrés en una pàtria.


Ha rebut més d’una desena de guardons, entre ells el prestigiós Premi Born -en dues ocasions, 2009 i 2011-, el Jaume Vidal i Alcover, el Ramon Vinyes, el Marqués de Bradomín o finalista internacional de l’Stückmarkt, organitzat pel Berliner Festspiele entre autors de tota Europa. Els seus textos s’han traduït a diversos idiomes i estrenat a països com Mèxic, Argentina, Anglaterra, Alemanya, Puerto Rico, Croàcia, Rússia o Grècia, entre d’altres.


També ha participat en intercanvis internacionals a la Comédie Française (París), Théâtre Ouvert (París), Théâtre du Rond-Point (París), Panta Théâtre (Caen) la Mousson d’Été (Pont-a-mousson), La Universtià degli Studi Roma Tre (Roma), o el Centre per a directors i dramaturgs de Moscou (Rússia).


El 2013 va ser autor resident de la Escuela multidisciplinar de artes escénicas d’Uruguai. És coguionista de la versió cinematogràfica del seu text El principi d’Arquimedes que Ventura Pons ha rodat aquest 2015. Ha dirigit els seus propis textos i també l’òpera La voix humaine. Al Festival Grec 2015 també va dirigir El carrer Franklin de Lluïsa Cunillé al TNC.