Lia Vilahur Chiaraviglio

Lia Vilahur Chiaraviglio és la directora de la Llicenciatura en Comunicació Gràfica (Disseny Gràfic) de la Universitat de Northampton que s'imparteix a l'ERAM College, Girona. La seva activitat acadèmica a Girona es realitza en paral·lel amb les conferències i tallers que imparteix en conegudes universitats a Amèrica Llatina, Àsia i Europa.


Com Relacions Internacionals de ERAM, el seu objectiu és donar a conèixer Eram College i la Universitat de Girona a l'estranger, per tal de promoure la col·laboració entre institucions educatives, potenciar l'intercanvi cultural i facilitar la transferència i la creació de coneixement.


Des del 2004 al 2014 va treballar com a professora a l'IED (Institut Europeu de Barcelona) impartint les matèries de Fonaments del Disseny, Color i Tendències, i Il·luminació, entre d'altres. La seva visió trasdiciplinar del disseny li ha permès ensenyar als graus de Disseny de Moda (Universitat de Westminster), Disseny d'Interiors, Disseny Industrial i en el màster de Disseny Gràfic, Creativitat i Comunicació Estratègica, o en el màster de Arquitectura Avançada (IAAC).


Paral·lelament a la seva activitat acadèmica també ha gestionat la coordinació externa del grau en Disseny d'Interiors, i la col·laboració entre món acadèmic i empresa en projectes com, More Light REAL exposat a Milà, Saloni del Mobile 2011, CombOLED (projecte de desenvolupament de la tecnologia OLED) 2008, el projecte de disseny de producte per Balvi, exposat a Vinçon o el disseny de la instal·lació de Nadal per al Museu Nacional d'Art de Catalunya, MNAC2007.


Ha treballat per al centre del Foment de l'Art i del Disseny, FAD (Foment de les Arts i del Disseny) en el camp de la innovació de materials.


Com copropietària i dissenyadora en l'estudi Inlightdesign SCP, que va fundar juntament amb el dissenyador Eric Olivares, ha desenvolupat amb enfocament multidisciplinari les seves habilitats en el camp de la comunicació visual.


Durant la seva trajectòria professional ha treballat també en estudis d'enginyeria i d'il·luminació, en empreses privades de disseny d'interiors, empreses de la indústria de la moda i fent consultoria en el seu àmbit d'especialització: l'ús del Color i els Materials. Ha publicat el llibre "Dibuix per a dissenyadors gràfics", ed. Parramon, del qual és coautora.


Lia Vilahur es va graduar en Història de l'Art a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb un any d'Erasmus, estudiant d'intercanvi, a la Universitat de Bolonya (UDB) al Departament d'Art, Música i espectacle. (DAMS, Dipartimento di Arte, Música e Spettacolo.) A continuació, es va traslladar a Milà per on va cursar la seva segona carrera, en Disseny d'Interiors a l'Institut Europeu de Disseny (IED, Institut Europeu di Milano). L'últim any dels seus estudis el va passar a Finlàndia, Lahti Polytechnic, on va estudiar disseny industrial. Durant els seus estudis els seus treballs han estat exposats a la Fira del Disseny de Finlàndia, a la Casa Cervantes de Milà, i a la Fira de Rimini a Itàlia.