Lluís Homar

Impartirà diverses sessions de l’assignatura de Reproducció del comportament humà.


Actor i director de teatre, cinema i televisió. Ha participat en nombrosos espectacles teatrals, especialment al Teatre Lliure de Barcelona, del qual va ser cofundador el 1976, i director artístic entre el 1992 i el 1998. Destaquen, per citar només algunes de les seves obres, les interpretacions a Hamlet, on realitzà tasques d'actor, director i coproductor, Les tres germanes, d'Anton Txékhov, Jordi Dandin i El misàntrop, de Molière i Els gegants de la muntanya, de Luigi Pirandello.


L'any 2006 fou guardonat, per la Generalitat de Catalunya, amb el Premi Nacional de Teatre per la seva interpretació del monòleg L'home de teatre de Thomas Bernhard dirigit per Xavier Albertí i estrenat al Teatre Lliure de Barcelona. Des de llavors a interpretat papers protagonsites a Play Strindberg, de F. Dürrenmatt¸dirigida per Georges Lavaudant (2007), Blanco d’Octavio Paz, direcció de Frederic Amat (2007-2008); Adreça desconeguda, de K. Kressmann Taylor, dirigida per ell mateix, o Terra de ningú de Harold Pinter, dirigida per Xavier Albertí (2013), entre altres muntatges.


Té una llarguíssima trajectòria en cinema i televisió de la qual només esmentem alguns dels seus darrers treballs: a banda de la seva participació en nombroses sèries de televisió (Gran Hotel, Polseres vermelles o Imperium) cal esmentar els seus papers a pel·lícules com Los abrazos rotos, de Pedro Almodóvar (2009) ; Pájaros de papel, d'Emilio Aragón (2010) ; Herois, de Pau Freixas (2010); Los ojos de Julia, de Guillem Morales (2010); No tengas miedo, de Montxo Armendáriz (2011); o The Pelayos, de Eduard Cortés (2012).