Pau Miró Caparrós

Imparteix l'assignatura de Dramatúrgia Teatral conjuntament amb Josep Maria Miró i Alfredo Sanzol.


Actor, dramaturg i director. Llicenciat en Interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona (1998). S’ha format com a dramaturg en diferents seminaris de la Sala Beckett impartits per Carles Batlle, Sergi Belbel, Xavier Albertí, José Sanchis Sinisterra i Javier Daulte, entre d’altres. En el terreny de la dramatúrgia i direcció, un dels seus darrers treballs és de “Terra Baixa” interpretada per Lluís Homar, estrenada el set de novembre al Festival Temporada Alta.


També “Dones com jo” estrena al gener de 2014 al Teatre Romea; “Adiós a la infancia” dramatúrgia a partir de les principals novel·les de Juan Marsé, direcció d'Oriol Broggi, estrena al desembre 2013 al Teatre Lliure de Gràcia; “Els Jugadors” autor i director, estrena al Festival Temporada Alta de Girona, al novembre de 2011, i amb posterior estrena al Teatre Lliure de Gràcia a l’abril de 2012. El text ha guanyat el Premi Butaca al millor text 2012 i ha estat traduït a l’italià, l’anglès, el grec, i el castellà. "Els jugadors" tambe ha estat estrenat amb gran èxit de crítica i públic al Teatro Piccolo de Milà al gener de 2013 i ha guanyat el prestigiós premi Ubú com a millor text estranger.


Durant la temporada 2008-2009 estrena “La trilogia animal” com autor i director, rep el Premi de la Crítica Teatral de Barcelona al millor text.


Al 2004 estrena “Plou a Barcelona” sota la direcció de Toni Casares a la Sala Beckett. El text ha estat traduït a nou idiomes amb diversos muntages arreu del món, Itàlia, Portugal, Anglaterra, Canadà...


El seu darrer treball com autor i director, Victòria, es va estrenar a la sala gran del TNC al maig de 2016.