Antítesis - El origen de un antihéroe

Treball final Grupal

Descripció

Antítesis és un projecte transmèdia que té com a nucli central un curtmetratge de ficció on el protagonista és un nen que no distingeix la realitat de la imaginació. Aquest projecte està produït per la productora RAZOC PRODUCTIONS. En ser un projecte transmèdia està nodrit de vàries branques audiovisuals i multimèdia: Web, còmic, performance, joc interactiu i diari personal interactiu. Tots aquests elements fan que una simple història pugui agafar una envergadura molt més gran i complexa, tot creant un univers personal d’un nen que distorsiona la realitat a causa de la seva desbordada imaginació donant origen al naixement d’un antiheroi.

Sinopsi

En una urbanització hi viu una família aparentment normal, però aquesta normalitat es veu alterada per la imaginació excessiva i distorsionada del fill de la família, en Nico. En Nico té una gran obsessió pels herois i les històries de fantasia, aquesta obsessió el portarà a confondre la realitat de tal manera que situacions habituals són vistes pel nen com a violentes o perilloses davant de les que ha de reaccionar tal com ho faria un heroi i això alterarà la vida de la seva família.

En Nico des de fa cert temps s’imagina que el seu pare agredeix a la seva mare. Els pares s’esforcen per fer-li entendre que les discussions que alguna vegada tenen entre ells dos són simplement diferències d’opinió i en cap cas deriven en cap comportament violent que afecti a la vida quotidiana de la família, però el nen mal interpreta la realitat tot distorsionant el que escolta i la seva imaginació fantàstica crea una realitat paral·lela on hi existeixen els herois i els enemics, i això el mortifica fins el punt de creure que el pare és un mal tractador i ell haurà de fer alguna cosa per salvar la seva mare.

Quan en Nico escolta alguna discussió o una conversa més alta del normal, la seva imaginació comença a funcionar tot provocant-li una distorsió de la realitat tant exagerada i extrema, que aquella conversa entre dues persones en la que una d’elles aixeca una mica la veu per sobre del que ell consideraria normal fa que en Nico pensi que en lloc de mantenir un canvi d’impressions, el que passa és que s’està produint una agressió. La imaginació té molta més força que la realitat en la ment del protagonista i això fa que la relació familiar es vegi afectada tot creant-se un ambient tens i aspre.

Els pares són conscients del problema del nen i estan preocupats, la mare hi veu un problema greu, en canvi el pare, tot i ser-ne conscient del problema, creu que tot és produït per la gran imaginació del seu fill i que parlant amb ell li pot fer entendre que a casa no passa res del que en Nico pensa. En aquest sentit intenta fer entendre al nen que ell no és el que a ell li sembla i que estima i respecta la mare, tot i que en la ment de Nico no es presenti de la mateixa forma. La interpretació distorsionada de la realitat que viu en Nico, un nen tranquil i mesurat, provoca que el nostre protagonista exploti i es comporti com un dels personatges que apareixen en els seus còmics i intenti defensar a la seva mare i salvar-la del pare. La ràbia i ressentiment que des de fa temps ha anat acumulant provoca que surti la part negativa del noi i agredeixi de forma brutal el seu pare, provocant la ruptura definitiva de la família i l’inici de l’antiheroi.

Mitjans i plataformes

  • Curt: Conèixer i explicar la història base del que tracta tot el projecte en format audiovisual. 
  • Pàgina web: La pàgina web ofereix als usuaris informació del projecte, explicar i mostrar totes les parts i plataformes multimèdia, l’opció d’interactuar i participar entre els usuaris i amb els creadors del projecte. 
  • Xarxes socials: Per compartir informació, imatges i vídeos, intercanviar i compartir opinions, participar amb l’espectador i mostrar el projecte. 
  • Performance: Informar, interactuar, participar i fer reflexionar i pensar a l’usuari. 
  • Videojoc: Desafiar a l’usuari, interactuar, submergir a l’usuari en el món de la història, conèixer coses noves que estan relacionades amb la història que no sabia. 
  • Còmic: El còmic s’utilitza per explicar paral·lelament la història del curt des del punt de vista del què pensa el nen i des del punt de vista del què passa a la realitat. 
  • Diari d’en Nico: El diari d’en Nico serveix per explicar què va viure el nen abans de la història que explica el curtmetratge i així l’espectador pot veure el canvi que ha fet mentalment en Nico.

DATA

18/04/2016

PROFESSORS

Terenci Corominas, Pere Puigbert , Jordi Caralt , Isadora Guardia , Arnau Gifreu

AUTORS

Jaume Duran, Pau Casas, Marc Clemente, Joan Congost, Aida López, Ariadna Oliver, Mireia Riera, Enric Riera