Nparanpare

Treball final de grau

Descripció

Fotoreportatge de crítica social a la visió occidental de l'Àfrica subsahariana.

Pena, pobresa, guerra, ignorància, fam, salvatgisme, violència, trivialitat, analfabetisme. La visió occidental ha quedat atrapada en una imatge estereotipada i plena de prejudicis envers el continent africà, menystenint-lo i inferioritzant-lo en relació al nostre sistema de vida.

Nparanpare vol dir Bonic/Guapo en Sarahulle, l’idioma parlat en el petit poblat de Boulembou. Ancorat en la tradició rural al bell mig de la sabana senegalesa i situat a 30km de Gàmbia i a dues hores en cotxe de la ciutat més propera amb supermercat. El poblat viu en una feliç vida rutinària, no hi ha sorpreses ni moltes expectatives, però això no és vist amb tristesa o desolació, sinó com una tranquil·la ignorància que provoca el somriure quotidià.

Aquest reportatge pretén ser una crítica envers la visió occidental de l’Àfrica subsahariana, una veu d’alerta que mostri que aquest continent no és una massa homogènia, no tot són guerres, ni tot és fam, ni tot tristesa. Amb aquest treball vull intentar canviar aquesta idea preconcebuda i mostrar la realitat que jo he viscut en una Àfrica de la felicitat.

 

DATA

06/10/2017

PROFESSORS

David Gimbernat

AUTORS

Daniel Casanovas